Най-продаваните климатици в Пловдив-отопление-2019-2020

Кои са най-добрите климатици за отопление? Коя марка климатици е най-добрата? Какъв климатик да си купя? Как да избера климатик? Какво трябва да знаем при изборът на климатик? Важен ли е монтажът на климатик за добрата му работа? Каква мощност климатик ми трябва? Daikin или Mitsubishi? Каква е разликата между Mitsubishi Electric и Mitsubishi Heavy? Кои са най-икономичните климатици?

Тези въпроси си задават повечето хора, които търсят да закупят климатик в Пловдив. Със сигурност обективно не може да се отговори на част от горните въпроси, а на други е най-добре първо подробно да ни запознаете с помещението и изискванията Ви. Затова ще Ви представим данни за най-продаваните климатици в Пловдив за 2019-2020. Може да се каже, че според бюджета това са и най-добрите климатици цена-качество.

Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W Premium, 12000BTU, A++/A++

Инверорен климатик Toshiba RAS-18PKVSG-E/RAS-18PAVSG-E Shorai, 18000BTU, A++/A+

Инверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-AP35VG/MUZ-AP35VG, 12000BTU, A+++/A++

Инверторен климатик Daikin FTXC35В/RXC35В Sensira, 12000BTU, A++/A+

Инверторен климатик Fujitsu General ASHG12KGTA/AOHG12KGTA , 12000BTU, A+++/A+++

Инверорен климатик Panasonic CS-Z35VKEW/CU-35VKE Etheria, 12000BTU, A+++/A+++

Инверторен климатик Hitachi RAK35RPD/RAC35WPD Performance, 12000BTU, A++/A++

Инверторен климатик Midea MA2-12NXD0-I/ MA2-12NXD0-O Prime, 12000BTU, A++/A+

Започваме с Mitsubishi Heavy и серията Premium
Тя е предпочитана от клиентите ни в Пловдив, заради безупречното реноме на марката.Моделът притежава и много функционалности на добра цена. Има стилен дизайн със заоблени форми, което го отличава от повечето климатици на пазара. С високите енергийни показатели Ви гарантира ниска консумация на енергия. Фотокаталетичният филтър улавя и най-фините частици и по този начин се грижи за чистия и свеж въздух в помещението. Климатикът разполага с две клапи, които са моторизирани и вертикално, и хоризонтално. Jet Air Scroll системата дава възможност за дълъг обхват на въздушната струя, по този начин тя може да достигне до отдалечените части в стаята. А чрез 3D режима се разпределя равномерно. Моделът е практически един от най-тихите и съобразено с мощността се препоръчва за помещения, в които се спи. Повече за Mitsubishi Heavy може да прочетете тук. А тук може да разгледате вече новите Premium модели.

Shorai на Toshiba
Моделът е проектиран в Япония, което съчетано с ниската дефектируемост на марката и дългата 5 годишна гаранция го прави един от най-предпочитаните от пловдивчани климатици. Toshiba RAS-18PKVSG-E/RAS-18PAVSG-E е с двойнороторен компресор, което е характерно за климатиците от най-висок клас или хиперинверторите. Специално за серията Shorai е изработен нов вид топлообменик на вътрешното тяло с технологията Magic Coil, която предотвратява образуването на микроорганизми и намалява влагата във вътрешното тяло през летните месеци. Притежава специална алуминиева намотка, която не позволява образуването на конденз по турбината. Повече за Toshiba може да прочетете тук.

AP/VG на Mitsubishi Electric
Новият модел 2018 на японският производител Mitsubishi Electric се произвежда с хладилен агент R32, който има нисък потенциал на глобално затопляне. Притежава изключително високи коефициенти на преобразуване в режим охлаждане SEER 8.60 A+++ и в режим отопление SCOP 4.70 A++. Шумът, който генерира вътрешното тяло е един от най-ниските – едва 19db. За разлика от предшественикът си от серията SF, вече разполага и с вертикално, и с хоризонтално люлеене на ламелите, което подпомага по-доброто разпределение на въздуха. Опционално към него може да се свърже и WiFi адаптер, който ще Ви даде възможност да контролирате климатика от разстояние.

Daikin Sensira
Една от най-търсените марки за климатици сред пловдивчани също намира място в нашата класация. Срията Sensira също се произвежда с хладилен агент R32. Голямо предимство за моделът е по-ниската цена, която съчетана с контрола на качество при Daikin, разбираемо го прави един от най-продаваните модели този сезон. Може да видите специалната ни оферта за Daikin FTXC35B/RXC35B с включен безплатен стандартен монтаж тук.

Fujitsu General KGTA
Серията KG на Fujitsu се характеризира с възможно най-високите показатели за енергоспестяване и в двата режима на работа А+++/А+++. А именно това е едно от основните преимущества на климатика пред останалите уреди за отопление – икономичността. Сензорът за присъствие отчита движението на хора и когато те напуснат помещението, климатикът преминава в икономичен режим на работа. А когато човек се завърне в стаята, машината преминава в предишният режим на работа. Това е още една от причините нашите клиенти да предпочитат моделът. Ефективността на топлообмен е подобрена от по-големият хибриден топлообменник. Тънкият и стилен дизайн пък печели награда на Японсият институт за дизайн. Повече за Fujitsu General може да прочетете тук.

Etheria на Panasonic
И през 2019г. Panasonic ни предоставя модел, който съчетава в себе си всичко, което потребителите търсят в един климатик. Икономичност и в режим отопление, и в режим охлаждане А+++/А+++. Новият модел е и с вграден WiFi контролер, което е една от най-търсените съвременни екстри. Система за пречистване Nanoe. Ротационен компресор R2 с 5 годишна гаранция. Ниски нива на шум – 19db. Перфектна въздушна струя от два самостоятелно задвижващи се елемента. Фреон R32 – с грижа за околната среда. Страхотен дизайн и Wifi опция. Повече за Панасоник и Etheria може да прочетете тук.

Performance на Hitachi
Моделът на японският производител Hitachi си остава един от най-търсените климатици и през този сезон. Серията RPD се оказва страхотен наследник на Hitachi RAK35RPC/RAC35WPC и е доста популярен, поради по-ниската цена. Може да се каже, че това е моделът, който е с енергиен клас A++ в режим отопление с най-ниска цена от японските марки. Ако гледаме само този показател и избираме друга марка ще трябва да платим няколко стотин лева повече. Performance на Hitachi се характеризира и с добра номинална отоплителна мощност. Също така е сертифициран за успешна работа до -25 градуса. Вградения iSee сензор улавя присъствието на хора и допринася за максимален баланс между икономия и комфорт. Бутон информация в дистанционното ни показва данни за изразходената електроенергия. Повече за Хитачи може да прочетете тук.

Prime на Midea
Серията Prime на Midea е идеален избор за хората, които търсят бюджетен климатик. Климатик, с който ще си възвърнат първоначалната инвестиция много бързо. Отделно на това марката се ползва с голямо довери в Пловдив, защото се предлага от доста години. При нас идват клиенти ползващи Midea над 10години и разбираемо я търсят отново. Моделът е значително по-тих от конкурентите си (22db). Разполага с моторизирани клапи и в двете посоки. Използва фреон R32. Има и добра енергийна ефективност. Повече за Midea може да прочетете тук.