Отоплители за баня

ОТОПЛИТЕЛИ ЗА БАНЯ В ПЛОВДИВ

Вижте актуални промоции на четирите основни вида електрическо отопление за баня:

 

Вентилаторни печки за баня – тук

Електрически лири за баня – тук

Конвектори за баня Adax – тук

Конвектори за баня Airelec – тук

Рефлекторни и лъчисти тела за баня – тук и тук

ViMAX Пловдив се е специализирала в продажбата на еликтрически отоплители за баня. С Двата ни магазина в Пловдив ние предлагаме лесен достъп на клиентите ни до нас. На място може да изберете най-добрия вариант да стоплите Вашата баня.

Електрическото отопление за баня се дели на четири основни типа. 

  • отопление на баня с вентилаторен конвектор – този вид отопление е един от най-използваните. Вентилаторните печки за баня с мощност около 1800W – 2000W и поради тази причина те стоплят баните доста бързо. Може да се включат само няколко минути преди да се ползва помещението. Монтират се на височина около 1,5 – 2м от пода. Височината се съобразява и с това, човек да може да достигне до управлението на уреда. Има модели, които са с въженца и те могат да се монтират максимално високо. Най търсените вентилаторни отоплители за баня са:

Tedan Touch grey

Tedan Windy 2B

Airelec Digate (Airtop) с въженце за монтаж високо

Atlantic Telia White

TESY GH 200 W

 

  • Електрическите лири за баня също са много предпочитани. При тях мощността е по-малка сравнени с вентилаторните печки, но за сметка на това при по-продължително отопление се постига по-голям комфорт. За по-икономична работа се препоръчват лири с флуид. Те се монтират на средна височина в помещението. Електрическото им захранване е в долния край. Също така се използват и за затопляне на кърпи и хавлии. Най-търсените лири за баня са:

Tedan NOOR 500W

Crystal E-JADE MATT BLACK 500W

Atlantic Adelis Digital 500W

Airelec NAO, 500W

 

  • Конвекторите за баня също са доста използвани. Те се монтират в долната част на стената, на около 10-15см от пода. Обикновено са с мощност 400W – 750W и също загряват по-бавно от вентилаторните конвектори. Но за сметка на това с ника консумация могат да поддържат постоянна температура в банята. Отделно при настроени ниски градуси предпазват от замръзване на тръби в помещенията. Те заемат значително по-малко място от лирите. Най-популярните влагозащитени конвектори са:

ADAX ECO BASIC 04 KTP

ADAX NEO H 06 KDT White

Airelec Basic Pro 750W

 

  • Рефлекторните тела за баня и лъчистите отоплители са друг вид решение. При тях монтажа е в най-високата част на помещението. Те нагряват/напичат директно хората в банята. Малък недостатък е че въздуха и плочките остават хладни при този вид отопление. Най-популярните модели са:

Adax VR510B

Airelec Royatz (Solaris)

 

Доста от моделите се предлагат и в цветни модификации. Има и луксозни дизайнерски отоплители – тук

 

При ремонт на банята е важно да помислите къде да оставите електрическо захранване за отоплител. Не се колебайте и елате при нас в магазините ни в Пловдив да обсъдим всички подробности.